logo parmenia

 

Qui és Parmenia?

Parmenia és el nom d’aquest colom. Com es podria dir Antonia, Josep o Engràcia. El nom de Parmenia prové d’un acudit intern, d’aquells que només entenen 2 persones, i que s’ha convertit en aquesta productora de vídeos.

3EXTRAORDINARIA-85

I jo sóc la Maria de Parmenia. El cap pensant i les mans que ho han creat. M’encanta crear de zero. Plasmar una idea que no té forma definida en un vídeo amb imatge, ritme i música, que expliqui una història. Tot i que la meva manera de crear és poc ortodoxa, m’encanta el que faig, que cada dia sigui diferent i em suposi un repte. Fujo de la rigidesa, de l’ordre, de la pressió i del 1+1=2. Sóc creativa i sóc caòtica. I tot i que la meva ment va per lliure, a l’hora de treballar sóc metòdica, professional i propera. I tot aquest matxambrat té un nom?

Si, sóc videògrafa.

videògraf, fa

1. m i f. Especialista en realitzar gravacions de vídeo.


Per què sóc videògrafa? 

Sóc una persona molt visual. Sempre m’he expressat millor amb imatges que amb paraules. Des de ben petita, que dibuixava sense parar. Però no t’explicaré la meva biografia o el meu currículum, t’explicaré com vaig arribar on sóc ara.

No sé si t’ha passat mai sentir que no encaixes, que no acabes de trobar el teu lloc.

I busques i remenes, i intentes fer-te un espai. I tot i que ho intentes molt fort i amb ganes, no aconsegueixes encaixar. Però hi ha una part de tu, en el fons, que sap que és un personatge, que no és autèntic.

Per tant, no connectes amb res.

I no sé si t’ha passat mai, però un dia et tires a la piscina, i trobes una cosa que et crida l’atenció. I se’t dóna bé, és fluïda, i que amb la pràctica esdevé fàcil. És el moment en que tot encaixa.

La sensació és com quan saps que estàs enamorat. No quan t’atrau algú o t’enamores amb les papallones a la panxa. No. Et parlo de quan realment saps que sents amor, sents una connexió especial. Et sents inquieta, però tens la certesa que tot anirà bé. Tens uns ànims i una força fora del normal. I aquesta connexió en el que tots els engranatges fan “clec”, que tot el que has viscut t’ha servit per preparar-te per aquest moment. 

És el moment en que vaig saber “jo he nascut per fer això.” Vídeos.

Maria Peñalver. Videògrafa de Barcelona. Explico en imatges la teva història.

⋅ La meva feina